+3620 - 311 - 1000
Oldal kiválasztása

kismama masszázs

(Más néven várandósmasszázs vagy terhesmasszázs)

…az, aki hozzám jön, nem pusztán hátának a fájdalmát hozza. Inkább valamiféle problémát és teljes önmagát. De ezeket a dolgokat nem feltétlenül szükséges kimondanunk, gyakran csak ott vannak velünk. Az általam végzett masszázs ezért egyáltalán nem erőteljes, inkább egyfajta finomhangolás, folyamatos beszélgetés az izmokkal. Nincs zene sem, mert túl sok az inger odakint a világban, és az a jó, ha itt csönd van, ha beszélgethetünk, egy kicsit befelé figyelhetünk.

 

 

kismama001

Ma Magyarországon az az elterjedt nézet, hogy a várandósság idején nem szabad masszírozni. A masszázsnak valóban lehetnek veszélyei ebben az időszakban, ezért különleges figyelmet és tudást igényel a masszőrtől. Ha tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, akkor ezek a veszélyek elkerülhetőek. Sőt, a masszázsnak gyógyító, fájdalomcsillapító, relaxáló és közérzetjavító hatása lehet ilyenkor. Mindezekre sok kismamának szüksége is van.

 

 

kismama002

A masszőr feladata, hogy hormonális hatásra a szövetekben felgyülemlett víz mennyiségét jó irányba befolyásolja. A pocak növekedésével megváltozik a test statikai állapota. Elsősorban a felső-háti szakasz és a derék tájéka van kitéve fokozott terhelésnek. Elengedhetetlen, hogy a masszőr oldja az itt kialakult izomcsomókat, és ezzel csillapítsa a fájdalmat. A várandósság utolsó harmadában abban is segíthet a kismama masszázs, hogy a test megfelelően felkészülhessen a szülésre a medence- és keresztcsonti terület megfelelő tágulásával.

 

Speciális kismama masszázs

Az általam kidolgozott módszer alapvetően két gyógymasszázs fajtából áll. A lábakon és a karokon nyirokmasszázzsal dolgozom, a háton pedig svédmasszázzsal.

kismama003

A várandósság három szakasza különböző masszázsfogásokat igényel. Az izomzat aktuális állapota is befolyásolja, hogy mikor milyen módszereket alkalmazhatok.
Tapasztalatom, hogy ebben az időszakban nemcsak a testnek, hanem a léleknek is szüksége van támogatásra. Persze vannak olyan vendégeim, akiknek éppen a csend segít ellazulni.

A test nagyon pontosan jelzi, hogy mire van szüksége. Mindenki bátran hagyatkozhat ezekre a jelzésekre amikor eldönti, hogy milyen rendszerességgel igényli a masszázst. Vannak, akiknek csak egy-egy találkozásra van szükségük, és vannak, akiknél a várandósság teljes idejét kísérem a masszázzsal.